Ensenyament

LLAR D'INFANTS LES ORENETES
Pg. Mestre Garcia, 1
Tel. 977 87 82 44

La Llar d’Infants Les Orenetes és municipal, familiar i de fàcil accés i portes obertes al món de l’educació.
Destaquem el terme accessibilitat perquè està integrada a l’espai de l’Escola Mare de Déu dels Torrents, de Vimbodí i Poblet. Per tant, té la peculiaritat que es pot accedir a la mateixa escola, cosa que facilita l’adaptació dels infants a l’ingrés al següent cicle d’educació infantil.
Diem que és familiar perquè té una capacitat per a 15 alumnes (la seva franja d’edat va dels 6 mesos fins als 3 anys). Tenim pocs alumnes i això permet que es creï un tracte molt proper entre la comunitat educativa-
La metodologia pedagògica es basa en l’atenció de les individualitats, tenint en compte els drets i característiques dels infants. L’experimentació i el diàleg són la base del nostre aprenentatge, on educadores i infants ens enriquim a partir de l’exploració en el medi que ens envolta.
Parteix d'un projecte educatiu sòlid i amb una línia educativa diferenciada i innovadora. A més, compta amb el distintiu de centre formador d'estudiants en pràctiques. Destaquem del projecte: el programa d'introducció a l'anglès per a nadons (opcional), el foment de la convivència de les famílies i el compromís amb la comunitat educativa i l'entorn.CEIP Mare de Déu dels Torrents
Centre d'ensenyament infantil i primària
Pg. Mestre Garcia, 1
Tel. 977 87 82 44

>El centre educatiu Mare de Déu dels Torrents és una escola d’estructura cíclica, pública, petita i de poble. Forma part de la ZER Poblet, juntament amb les escoles de Blancafort i del Montgoi, a Vilaverd.

Edifici amb més de 50 anys d’història, consta de dues plantes -una planta baixa  i un primer pis-, amb aules espaioses i lluminoses. Els espais disposen de recursos TIC. A més, ofereix servei de menjador.

L’escola té bona relació amb l’Ajuntament i l’AMPA. I compta amb diversitat d’activitats extraescolars organitzades per l’AMPA, una organització on hi ha una gran participació de famílies.

Pati espaiós, amb previsió d’adequar-lo per adaptar-se a les necessitats i inquietuds dels alumnes. El pati també té un jardí i un petit hort ecològic.

L’escola promou sortides i activitats amb la col·laboració de les diferents entitats locals, per conèixer el poble i l’entorn més proper.

Així mateix, promociona activitats complementàries com colònies i teatre. Els alumnes participen en proves com el premi Cangur i el Certamen de Lectura en Veu Alta, organitzat per l’Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament.