Arxiu local

 
 
L'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, a les seves dependències, custodia només la documentació corresponents als darrers cinc exercicis, així com aquells expedients d'obligada custodia per indicacions legals.
 
La resta de fons documental de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet està dipositat i catalogat a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. 

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, mitjançant el cercador ‘Arxius en Línia’ posa a disposició de la ciutadania i del públic en general l’esmentat catàleg, del qual s’ometen les descripcions que contenen noms propis de persones. És el cas, entre d'altres, de les sèries d'obres de particulars i d'activitats d’incidència ambiental.

Els acords i les actes del Consell Municipal i del Ple, 86 pergamins (els propis de l’Ajuntament) i una part de l’arxiu d’imatges, estan digitalitzats i les reproduccions són disponibles al centre i a Internet mitjançant el catàleg online, a excepció de les actes posteriors a 1956. També s’han digitalitzat el llibre de valies de 1506, les sèries dels expedients generals de quintes i els censos i padrons municipals d’habitants anteriors a 1930, així com un àlbum de fotos lliurat per l’ex-alcalde Enric Coch, per bé que les reproduccions encara no són disponibles a la Xarxa.

A la web de l’Arxiu Comarcal també trobareu la informació relativa al centre, així com un accés al cercador ‘XAC_Premsa’, que recull la premsa històrica local i comarcal digitalitzada pels arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Hi trobareu la revista Vimbodí. Butlletí cultural dels anys 1929 a 1936.

El cercador ‘Arxius en Línia’ permet tres tipus de cerca. Per accedir directament al fons de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet cal que cerqueu per inventari. Aquí en teniu l’exemple: