Vimbodí i Poblet redescobreix els bolets del seu terme municipal i de la resta de Muntanyes de Prades amb el primer llibre que recull totes les espècies de la zona

17/11/2018

Vimbodí i Poblet redescobreix els bolets del seu terme municipal i de la resta de Muntanyes de Prades amb el primer llibre que recull totes les espècies de la zona

Minúsculs o gegantins, comestibles o tòxics, soterrats o a la vista, modestos o espectaculars... El món dels bolets es mostra en tota la seva esplendor al nou llibre ‘Bolets de les Muntanyes de Prades i boscos de Vimbodí i Poblet’, que aquest divendres al vespre s’ha presentat al Centre Cívic vimbodinenc. La publicació, editada per Cossetània, és obra dels experts micòlegs Francisco Barrajón, Adela Mas i Mercedes Pigem, i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Vimbodí i Poblet, Prades i Vilanova de Prades, així com de l’empresa Tòfona de la Conca.

Després de la presentació dels autors, a càrrec de l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, Barrajón, Mas i Pigem han anat desgranant les curiositats del llibre a través de la projecció de fotografies. Tots tres micòlegs han destacat que la publicació esdevè l’inventari més complet que s’ha dut a terme fins ara de bolets de les Muntanyes de Prades, un indret especialment ric en varietat d’espècies, algunes de les quals es troben a pocs indrets d’europa, han afegit.

‘Bolets de les Muntanyes de Prades i boscos de Vimbodí i Poblet’, que també té la versió en castellà (‘Setas de las Montañas de Prades i bosques de Vimbodí i Poblet’) es pot adquirir a la llibreria Guixots de Vimbodí, a nombroses llibreries d’arreu i també a la web www.cossetania.com .