Vimbodí i Poblet clou la 9a edició del Vitrum amb noves propostes participatives

02/10/2023

Vimbodí i Poblet clou la 9a edició del Vitrum amb noves propostes participatives

Vimbodí i Poblet s’ha tornat a omplir d’artesania i tradició durant la Festa del Vidre Artesà, Vitrum, que aquest any ha arribat a la seva novena edició. A través d’un ampli ventall d’activitats pensades per a tots els públics, Vimbodí i Poblet esdevé referent dels municipis catalans que manté viva la seva tradició vidriera. 
 

I és que centenars de persones d’arreu de Catalunya, han omplert de vida els carrers del municipi durant tot el dissabte i el diumenge fins al migdia, per assistir a demostracions en directe d’elaboració de peces de vidre bufat gràcies a la visita d’artesans provinents de diferents punts de l’Estat i del vidrier resident del Museu i Forn del Vidre, Rafa Abdon, i amb la nova proposta de tallers participatius amb soplet. Les propostes de tallers de reutilització de vidre i modelatge de fang també han encaixat molt bé amb la dinàmica de la festa, on,  la creativitat i la manipulació de materials està agafant força entre el públic. 

 

Un dels moments més àlgids va ser l’entrega de la distinció de la Vidriera d’Honor a Ada Parellada, cuinera catalana coneguda per dirigir el restaurant barceloní Semproniana. Després de la xerrada de cuina on va donar a conèixer diverses propostes per aprofitar els aliments que tenim a la cuina i utilitzar les conserves de manera diferent, va tenir lloc l’acte de nomenament i les persones assistents van poder comprovar si l’art de “bufar i fer ampolles” és tant fàcil com sembla per la cuinera convidada. Durant tot el matí, Parellada va mostrar gran interés en tot el procés del vidre i va poder visitar diversos indrets de la festa. 

 

A banda del vidre, el gran protagonista del cap de setmana va ser el sol i la calor sobrevinguda que donava la sensació de ser una festivitat estiuenca enlloc de tardor.

 

L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, valora molt positivament el cap de setmana i les noves propostes i agraeix la col·laboració i participació d’entitats, de persones voluntàries, comerços i restauració, i als veïns i a les veïnes la seva implicació, per aconseguir un any més, celebrar el Vitrum.