Vidre en directe, mercat d'artesania i activitats familiars al VII Vitrum de Vimbodí i Poblet, aquest cap de setmana

01/10/2021

Vidre en directe, mercat d'artesania i activitats familiars al VII Vitrum de Vimbodí i Poblet, aquest cap de setmana

La Festa del Vidre Artesà torna després de l'ajornament de l'any passat a causa de la Covid-19, i enguany tindrà l'accés controlat al mercat i l'aforament limitat a les activitats

 

El municipi de Vimbodí i Poblet es prepara per acollir la VII edició de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum, que se celebrarà dissabte, dia 2, durant tot el dia i diumenge, dia 3, al matí. L'esdeveniment, que l'any passat es va ajornar com a mesura preventiva contra la Covid-19, torna enguany amb força, si bé tindrà l'accés controlat al mercat d'artesania i aforament limitat a les activitats, per ordre d'arribada.

Un any més, hi haurà demostracions dels reconeguts mestres vidriers Ferran Collado, Igor Obeso i Rafa Abdon. Aquest darrer és mestre vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet des de fa poques setmanes, en substitució de Paco Ramos, que s'ha jubilat després de dècades treballant-hi. Precisament, l'edició d'enguany del Vitrum inclou un reconeixement a Ramos per la seva tasca durant tot aquest temps.

L'edició d'enguany inclou la visita de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemi Llauradó, qui signarà el llibre d'honor del municipi i visitarà la fira artesanal, diumenge al matí. El mateix dia, al migdia, la il·lustradora Roser Capdevila, creadora dels personatges de Les Tres Bessones, serà nomenada Vidriera d'Honor del VII Vitrum. Pel que fa a la resta dels actes, inclouran activitats per als més petits; la presentació de les noves joies, fetes en vidre, dels gegants del municipi; el concurs de beure a porró amb estil, i el ja tradicional Vitrumusical, que enguany oferirà l'actuació en directe del conjunt de jazz format per Valentí Moya i Jan Pau Comellas, combinada amb les demostracions in situ dels mestres vidriers. Altres activitats seran el Recorregut selfie #vitrum2021 en diferents punts d’interès del municipi, el sorteig Instagram i l'activitat infantil 'El misteri de la peça trencada'. El programa complet es pot consultar a la web del Museu i Forn del Vidre.