Una cinquantena de persones diuen NO a la violència de gènere, en un acte reivindicatiu a Vimbodí i Poblet

25/11/2023

Una cinquantena de persones diuen NO a la violència de gènere, en un acte reivindicatiu a Vimbodí i Poblet

Dissabte 25 de novembre, en un acte reivindicatiu organitzat entre l’Ajuntament i l’Associació de Dones, la plaça Major s’han pogut sentir paraules de rebuig cap aquesta “xacra social”.
L'acte s'ha iniciat a les 12 h sota els porxos de l'Ajuntament, amb un breu parlament de Joan Canela, alcalde del municipi, que ha recordat la importància de tota la societat per prestar atenció, educar i lluitar per fer front a la violència envers les dones.
Tot seguit, la Mònica i la Carme, membres de la junta de l’associació de Dones, i la Glòria i la Rosa, regidores de l'Ajuntament, han llegit a quatre veus la declaració institucional del Departament d’igualtat i feminismes pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, un text que també posava de manfiest que "per erradicar les violències masclistes, és imprescindible la implicació de tothom. Cadascú i cadascuna de nosaltres podem ser agents de canvi" i que "per aturar d’una vegada per totes la principal vulneració dels drets humans de les dones i per acabar amb el seu últim responsable: el patriarcat i la ideologia masclista que el sustenta.".
 
L'acte ha finalitzar amb un vermut a càrrec de l'Associació de Dones de Vimbodí i Poblet.
 
Durant l'acte, a la façana de l'Ajuntament s'hi ha pogut veure una bandera lila amb el text "Vimbodí i Poblet diu NO a la violència de gènere!" i un fullet amb informació sobre què és la violència i com procedir en cas de patir-ne. Aquest dos elements van estar finançants pel Pacto de Estado. També, s'han repartit llaços liles entre les més de cinquanta persones persents, gràcies al SIAD Conca de Barberà.