Un any després de les riuades

22/10/2020

Un any després de les riuades

Des de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet valora en positiu el bon ritme d’execució de les obres de millora dels desperfectes de la riuada de just fa un any, quan els estralls de les pluges de l’octubre de 2019 van causar pèrdues humanes al conjunt de la comarca—la conseqüència més dolorosa— i també destrosses en el la geografia de les nostres contrades.

Dotze mesos més tard, i en un any que ha estat difícil per tothom, des de l’Ajuntament de Vimbodí ens sentim satisfets del bon ritme que estan prenent les obres d’arranjament al municipi.

Per una banda, ja estan enllestides les actuacions que, en el seu moment, van executar-se d’urgència per recollir l'aigua del Titllar fins a l’envasament de les Planes, així com les dues entrades d'aigua per la carretera de Poblet i la Raval de Poblet, al camí de la Palanca.

D’altra banda, la Diputació de Tarragona ja ha enllestit les obres de millora de la carretera de Riudabella. Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja ha finalitzat l'obra dels col·lectors de l'aigua residuals del Gorg fins a la depuradora de l’Espluga de Francolí, una actuació que s’ha dut a terme amb la supervisí i aprovació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Per últim, queda destacar l’actuació de l’ACA de neteja de la llera del riu del pont de la carretera de Poblet fins el pont de la Palanca, que es completa amb l’arranjament dels camins rurals.

De cara al 2021, els objectius que queden pendents per tal de resoldre completament el pas de la riuada pel municipi són la rehabilitació de la zona de lleure del Gorg, el pavelló, el camí del cementiri i alguns arranjaments puntuals en algunes zones del centre del municipi, obres que l’Ajuntament espera iniciar amb la màxima rapidesa possible.

Per últim, des de l’Ajuntament es vol reiterar, un cop mes, l’agraïment a totes les persones que durant aquest últim any, especialment, les primeres setmanes, van treballar com a voluntaris per tal d’ajudar a reparar els danys de l’episodi de les riuades.

Tal i com va expressar el govern local en el seu moment, fets com l’episodi de pluges de fa un any —i el comportament dels vimbodinencs i vimbodinenques en un any excepcional com aquest, marcat per la pandèmia i les seves conseqüències— demostren el poder de la unitat dels pobles per lluitar davant de les desastres i que totes les mans, absolutament totes, serveixen per a donar un cop de mà.