Tot a punt per celebrar les Festes de Nadal amb la seguretat com a bandera

16/12/2020

Tot a punt per celebrar les Festes de Nadal amb la seguretat com a bandera

Seguretat i màgia. Aquestes són les dues grans apostes de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, que afronta les pròximes dates nadalenques amb un programa d’actes planificat amb detall per tal de garantir les mesures de seguretat i acostar, en la màxima mesura del possible, el Nadal a tots els ciutadans i ciutadanes de la vila.

De fet, els actes festius ja es van iniciar el passat cap de setmana, amb la Fira de Santa Llúcia celebrada el diumenge 13 de desembre, una iniciativa organitzada per l’AMPA del CEIP Mare de Déu dels Torrents que va servir per a donar suport als productors, botigues, serveis i negocis locals. La cita també va servir per adquirir els productes elaborats pels alumnes de l’escola.

A més a més, els vimbodinencs i vimbodinenques que ho van desitjar, van tenir l’ocasió de col·laborar amb La Marató de TV3, que enguany es dura a terme el 20 de desembre i recaptarà fons per sensibilitzar i divulgar sobre la Covid-19. La col·laboració es va fer a través de la compra de productes a la parada municipal, una aportació que se sumarà a les activitats que ha organitzat el municipi per tal d’apel·lar a la solidaritat dels ciutadans i sumar recursos per avançar en la recerca i millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia de gran abast.

Precisament —i de la mateixa manera que s’ha fet durant tot l’any— l’actualitat sanitària ha estat protagonista a l’hora de confegir el programa de festes de Nadal d’aquest 2020, una planificació que l’Ajuntament alerta que s’ha dut a terme seguint totes les normes de seguretat presents i que “es pot alterar en qualsevol moment, sempre i quan calgui seguir totes les normatives de seguretat sanitària que vagin sorgint”, segons alerten fonts municipals.

Així, el programa s’ha planificat per evitar aglomeracions i inclou actes per a tots els públics i edats, tot i que dóna preferència als infants, que són els protagonistes absoluts de les festes d’enguany. Per exemple, els més petits podran gaudir de la visita del Pare Noel (24 desembre), el Caga Tió (26 de desembre), l’espectacle de titelles (27 de desembre), el contacontes musical (28 de desembre), el parc infantil o les sessions de cinema familiar al Foment, mentre esperen amb il·lusió i a les seves llars l’arribada de SS.MM els Reis d’Orient, prevista el 5 de gener al vespre.

Per als més grans, enguany els actes se centren en les programacions de cinema al Foment, tot i que també s’ha programat la presentació del llibre ‘Mestres d’un mestre’ de Xavier López (27 de desembre) i l’espectacle de màgia (29 de desembre). A banda, es manté el programa de celebracions eucarístiques dels dies 24, 25 i 27 de desembre i 1 i 6 de gener.

“Enguany és un any difícil i, en la mesura del possible, volem agrair als vimbodinencs i vimbodinenques tot l’esforç que han posat en seguir les mesures de seguretat amb aquest programa”, expliquen des de l’Ajuntament, tot i que reiteren que “amb tot, sabem que la seguretat i la salut és el primer i no dubtarem a fer canvis si arriba el cas”.

En tot cas, el consistori municipal reitera l’agraïment a tots els veïns i veïnes de la vila pel seu esforç durant els darrers mesos, el seu escalf als negocis i iniciatives locals i desitja a tothom un Bon Nadal i un Feliç 2021.