Taller amb sarga: fruitera cul de queixal el 26 de juny

10/06/2021

Taller amb sarga: fruitera cul de queixal el 26 de juny

Cul, muntants, costelles, teixir... l’univers dels sargaires és extens i ple de petits detalls que segur que us poden interessar. El pròxim dissabte, 26 de juny, torna una nova edició dels Tallers de Sarga, que ofereixen als participants conèixer de ben a prop i de primera mà tots els secrets de l’ofici de sargaire.

La pròxima edició dels cursos, organitzats per Anna Sínia i el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet us proposen, aquesta vegada, l’elaboració d’una fruitera cul de queixal.

El taller es realitzarà de les 10 a 13 hores i el preu (25 euros) inclou tot el material necessari per a elaborar el cistell i una entrada al Museu del Vidre amb accés a la demostració en directe i a la col•lecció del Museu. Les persones interessades a participar en aquest taller poden formalitzar la seva inscripció prèvia al telèfon 615 593 671 (Anna).

Les places són limitades i l’activitat es durà a terme en grups reduïts. El taller es realitza seguint totes les mesures de seguretat i és imprescindible la utilització de mascareta.

Aquesta és una bona oportunitat per conèixer, respectar i perpetuar una tradició molt lligada al municipi i a l’ofici de vidrier, ja que la sarga és un material molt vinculat a l’activitat d’aquest sector que va existir a Vimbodí durant la primera meitat del segle vint: era el material amb què es folraven garrafes, ampolles i altres envasos per evitar que es trenquessin amb el seu ús diari.