Segueixen endavant les actuacions per a resoldre les darreres afectacions de les riuades

05/05/2021

Segueixen endavant les actuacions per a resoldre les darreres afectacions de les riuades

Segueixen endavant les obres d’arranjament de diversos elements del municipi que van quedar afectats per les riuades de la tardor de 2019 i que, molt aviat ja estaran llestes. Dos anys després dels incidents, ja s’han iniciat algunes de les obres que encara quedaven pendents, com és el cas de la rehabilitació de la zona de lleure del Gorg, el pavelló, el camí del cementiri i alguns arranjaments puntuals en algunes zones del centre del municipi.

Entre les zones que es troben actualment en obres, cal destacar les actuacions a les Fonts del Gorg, un espai en el qual s’està arranjant el pas de claveguram i els desaigües, a més a més de posar a punt la plaça d’aquest espai, que es va malmetre amb les riuades.

També s’està actuant en el clavegueram en el Pavelló Municipal, un espai en el qual s’està treballant per millorar tota la zona posterior i l’àrea d’aparcament municipal. A més a més, es preveu plantar 14 lledoners a la zona d’accés.

Per últim, també s’està millorant l’accés d’entrada al cementiri municipal, amb una actuació que preveu reforçar el mur actual per millorar la seguretat i, a més a més, ampliar l’accés als ciutadans.

L’import total de l’adjudicació de les tres actuacions és de 214.979,18€ exclosos de concurrència competitiva, un import que està subvencionat, en part, per una aportació exclosa de concurrència, procedent del Departament de Presidència de la Generalitat. També es preveu que l’Estat aporti un percentatge del cost de les obres a través d’una subvenció. Es preveu que les tres obres estiguin resoltes a finals de juny.

“Per nosaltres és molt important enllestir aquestes actuacions amb rapidesa”, assenyalen des de l’Ajuntament, al mateix temps que apunten que aquestes actuacions reforçaran algunes de les zones d’interès del municipi i aportaran seguretat. La idea és que, un cop finalitzades aquestes actuacions, “es pugui recuperar la normalitat després d’aquest desastre natural, que ha suposat també la tasca de molts voluntaris i voluntàries. A tots ells, reiterem el nostre agraïment”, exposen des de l’Ajuntament.