Recomanacions per viure la Festa Major 2020 amb seguretat

07/08/2020

Recomanacions per viure la Festa Major 2020 amb seguretat

Satisfacció de la ciutadania de poder tornar a trobar-se, mantenint en tot moment les distàncies de seguretat. Aquest és el balanç de la primera jornada de la Festa Major 2020 a Vimbodí i Poblet, unes festes locals enguany marcades per la crisi sanitària u que s’han planificat per tal de seguir totes les normes de seguretat necessàries en temps de pandèmia.

Aquest dijous, 6 d’agost, es va viure la primera jornada de festes amb la Tronada d’Inici de Festa Major, a les 11 hores; l’Ofici Solemne de Festa Major i el vermut posterior, a migdia, i el Pregó de Festa Major, a càrrec del mestre i director de l’escola Octavio Paz de Barcelona, Xavier López i Ortín, un acte que va recollir l’entusiasme de tots els assistents. L‘agenda d’actes de la jornada va finalitzar amb la inauguració de les exposicions de fotografia i pintura i, a partir de les 23:30 h, el concert amb el cantautor David Potau.

Una Festa Major inclusiva, amb activitats adreçades a tota la família i, sobretot, segura. Aquestes són les màximes que regeixen el programa festiu planificat que s’allargarà fins el pròxim diumenge 9 d’agost.

 

Per tal de mantenir les mesures de prevenció sanitària, aquesta és la normativa de prevenció que cal seguir en tots els actes:

•    És obligatori l’ús de mascareta per a assistir a qualsevol dels actes programats.

•     Cal tenir cura de la higiene i rentar-se les mans sovint. S’aconsella utilitzar gel hidroalcohòlic.

•    S’ha de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres i evitar les concentracions i aglomeracions.

•    Es recomana anar amb antelació als actes, per tal de facilitar l’entrada i l’acomodament. 

•    En els actes, s’ha de respectar la disposició de les cadires, que asseguren la distància de seguretat.

•    La majoria d’actes es realitzen en espais oberts per tal de fer complir els requisits de seguretat i de distància social. Així mateix, compten amb limitació de l’aforament.

 

Durant aquests dies de Festa Major, l’organització es reserva el dret a introduir les modificacions que siguin necessàries en el calendari d’actes per tal de preservar la salut i el benestar dels vimbodinencs i vimbodinenques. 

“El nostre objectiu és que la seguretat es mantingui per damunt de tot, pel que hem organitzat activitats que permeten mantenir les distàncies de seguretat i en les que caldrà fer servir mètodes com l’adequada higiene de mans i la mascareta, entre altres”, recorden des de l’Ajuntament del municipi.

Us adjuntem el programa d’actes de la Festa Major previstos fins el pròxim diumenge i un recull d’imatges del primer dia de festes. 

 

 

 

Documents associats: