Prop de 3.000 persones visiten la VIII Festa del Vidre Artesà, Vitrum, de Vimbodí i Poblet

03/10/2022

Prop de 3.000 persones visiten la VIII Festa del Vidre Artesà, Vitrum, de Vimbodí i Poblet

Vimbodí i Poblet consolida la Festa del Vidre Artesà, Vitrum, que aquest any ha arribat a la seva vuitena edició. Durant tot el cap de setmana, prop de 3.000 persones s’han aplegat al municipi, que s’ha convertit en l’epicentre de les demostracions en directe de l’ofici del vidre.

A través d’un ampli ventall d’activitats pensades per a tots els públics, Vimbodí i Poblet esdevé referent dels municipis catalans que manté viva la seva tradició vidriera. I és que, prop de 3.000 persones han omplert de vida els carrers del municipi durant el dissabte i el diumenge, per assistir a demostracions en directe d’elaboració de peces de vidre gràcies a la visita d’artesans provinents de diferents punts de l’Estat i del vidrier resident del Museu i Forn del Vidre, Rafa Abdon.

 

Els visitants també van participar en activitats infantils i familiars (contacontes, espais de joc amb vidre, tallers d’aquafonia, etc); al Vitrumusical2022 amb ‘Mirades genètiques’ de Josep Mateu i Josep Mateu Besora; exposicions com ‘Passat, present i futur de la cistelleria’, d’Anna Sínia; a la presentació i Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania ‘On the Road’; o a la trobada de porrons al carrer de les Abraçades, així com també visites guiades al Museu i Forn del Vidre.

 

Un dels moments més àlgids va ser l’entrega de la distinció de Vidrier d’Honor a Tomàs Molina, cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, que va ser el gran reclam d’una festa que, enguany, ha volgut destacar la importància de preservar el planeta lluitant contra el canvi climàtic.

 

La Festa del Vidre Artesà se situa com un dels principals motors turístics de Vimbodí i Poblet, conjuntament amb el Monestir de Santa Maria de Poblet. L’alcalde, Joan Canela, es felicita per haver aconseguit consolidar aquest esdeveniment, sobretot, amb el retorn sense cap tipus de restriccions d’aforament i sanitàries a causa de la Covid-19. De fet, s’han superat expectatives i es calcula que s’han superat les visites respecte a les edicions anteriors a la pandèmia.

 

Canela agraeix la col·laboració i participació d’entitats, voluntaris i als veïns i a les veïnes del poble a la seva bona predisposició, perquè es tracta d’una festa construïda per i per a tothom.