Pressupost consolidat de 1.492.855 euros per al 2021

24/12/2020

Pressupost consolidat de 1.492.855 euros per al 2021

Aquest dimecres, 23 de desembre, l’edifici municipal de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha acollit el darrer plenari municipal de l’any, que ha servit per, entre altres actuacions, aprovar els comptes municipals de cara a l’any vinent, unes xifres que representen un pressupost consolidat de 1.492.855 euros que destaca per les inversions que es duran a terme per arranjar alguns dels desperfectes de la riuada de l’octubre de 2019 i que s’han aprovat amb 5 vots a favor i dos en contra.

D'aquesta manera, el pressupost municipal per l'any vinent fa una forta aposta en el capítol d'inversions, que puja de manera notable respecte a anys anteriors i se situa en els 488.300 euros, que es dedicaran principalment al capítol 6 d'inversions reals, centrat a resoldre els desperfectes de les riuades de l'any passat. Així, es preveuen subvencions provinents del PUOSC i el PAM que s'afegeixen a la inversió municipal que es durà a terme per actuacions de neteja de l'entorn i condicionament per a resoldre els desperfectes, entre les quals s'hi inclou una partida per arranjar el carrer Camí del Bosc a la urbanització Pla d'en Guerra.

A més a més de la gestió de desperfectes de les riuades, també cal destacar altres partides , com són la despesa corrent 438.825 euros i l’apartat de despesa de personal, que  son  358.900 euros.

 

Altres acords del darrer plenari del 2020

La reunió del plenari ha servit també per aprovar algunes de les actuacions que definiran la vida municipal dels pròxims mesos.

Entre les propostes destaca, per exemple, l’aprovació d'adhesió a la tramitació de la protecció envers la contaminació lumínica, una aposta que permetrà que, durant els pròxims anys, el municipi s’adapti per a ser més sostenible pel que fa a la il·luminació que emet i a fer actuacions en l’àrea d’enllumenat públic, que es duran a terme en etapes posteriors.

En un altre àmbit, i pel que fa als acords presos en el plenari, també cal posar en relleu l'aprovació de la moció per impulsar la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades, una declaració a través de la qual el municipi s'adhereix a aquesta causa i també en la qual reclama que una de les entrades d'aquest futur espai protegit sigui a través del mateix municipi, a causa de la col·locació estratègica de la localitat en la planificació del futur espai.

Per últim, destacar l’aprovació del conveni per la prestació de serveis d'assistència informàtica entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet. En un any clau per l’avançament definitiu cap a les comunicacions a distància com ha estat el 2020, l’Ajuntament de Vimbodí ha signat un acord que li permetrà estar actualitzat de tots els sistemes de digitalització per oferir els millors serveis als vimbodinencs i vimbodinenques.