Obert al públic el nou parc infantil municipal

30/01/2019

Obert al públic el nou parc infantil municipal

El parc infantil municipal de Vimbodí i Poblet ja és una realitat. Coincidint amb la festa major d'hivern, l'Ajuntament ha inaugurat. aquest 19 de gener, aquest espai de lleure per a nens i nenes, situat al final del raval de Lleida, a la zona popularment coneguda com 'els arbres'. El nou equipament consta de 2.070 m2. Al seu interior s'han instal·lat diferents atraccions infantils per a diferents edats (balancí, caseta amb tobogan, castell multijoc, gronxador i xarxa tridimensional), part de les quals fan referència a la tradició vidriera local i a la mascota del Museu i Forn del Vidre, el Salva.

Així mateix, el parc compta amb zones enjardinades amb arbres, bancs, taules de picnic, papereres, una font, punts de reg automàtic, una torre central de llum amb temporitzador i accessos plenament adaptats a la normativa d'accessibilitat. Al costat queda una zona que en un futur podrà d’acollir una pista multiesportiva i un petit skate park. Les obres, a càrrec del contractista Agrotècnica del Segrià i d’una durada de quatre mesos, han representat una inversió de 80.000 euros, el 80% dels quals provinents del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona, i la resta, de fons municipals. Cal sumar-hi la inversió duta a terme a l’inici del projecte, de 44.000 euros més corresponents a la compra i al tancament perimetral del terreny.

L'obertura oficial de l’espai infantil s'ha dut a terme aquest 19 de gener, en un acte popular que ha inclòs un esmorzar amb coca i xocolata per als nombrosos assistents. El parc infantil municipal és un dels principals projectes d'aquesta legislatura, molt reivindicat pels pares i les mares del poble, atès que l'anterior recinte infantil s'havia quedat petit. En aquest sentit, l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, qui ha obert oficialment el parc acompanyat de la resta de l’equip de govern, ha indicat que "el nou equipament resol una demanda ciutadana adreçada als més joves de la nostra vila, una necessitat que hem intentat cobrir amb escreix a través d'un espai ampli i multifuncional amb atraccions infantils de darrera generació". Segons ha afegit, "aquest és un llegat que deixem per als nous vimbodinencs i vimbodinenques, per tal que des de la seva infància puguin gaudir del lleure amb les màximes comoditats i seguretat, tot immergint-se, d’altra banda, en una tradició local ben nostra com es la del vidre bufat". Així mateix, el parc reforça el caràcter del municipi com a destinació de turisme familiar.