Les Quinquennals 2019 omplen els carrers de la vila

12/09/2019

Les Quinquennals 2019 omplen els carrers de la vila

Emoció, festa, multituds i alegria. Aquestes són algunes de les paraules que defineixen l’emoció dels vimbodinencs i vimbodinenques que aquest cap de setmana han pogut gaudir de les celebracions de les Festes Quinquennals 2019, una de les festes més arrelades al municipi que se celebra cada cinc anys i que, des del mes de març, està inclosa en el Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya per part de la Generalitat.

Durant tot el cap de setmana, els carrers del municipi s’han omplert de gom a gom per a participar dels actes populars i de l’esplèndida decoració dels carrers del municipi, fruit de la intensa tasca prèvia dels voluntaris que, en les últimes setmanes, durament per fer lluir tots els   racons de la localitat.

 

Dies d'emocions intenses

Entre els programes més destacats d'aquestes Festes Quinquennals, cal posar de relleu el bon nivell de seguiment popular de la Processó de Benvinguda, que es va iniciar el dissabte 7 de setembre al vespre, amb el trasllat de la Mare de Déu dels Torrents des de l’ermita a l’església parroquial amb la Processó dels Fanalets. L’acte va finalitzar amb el rosari, la benvinguda institucional i la veneració dels fidels.

Pel que fa a les cites més importants del calendari d’aquest diumenge, destacar el bon seguiment de l’Ofrena Floral i al eucaristia, així com de la recepció a les dones que duen el nom de Maria dels Torrents, així com de la Processó pels carrers de la vila.

Els actes van seguir aquest dilluns amb l’Ofici Solemne presidit per l’abat de Poblet, P. Octavi Vilà Mayo i, a la tarda, la Processó de retorn de la Santa Imatge fins a l’ermita, cites que han posat punt i final a una de les celebracions tradicionals més arrelades i més estimades pels ciutadans.

Com cada edició, les Festes Quinquennals arriben després de l’esforç constant de les entitats organitzadores –la Parròquia de la Transfiguració del Senyor i la Comissió de les Festes Quinquennals– que s’han unit per a confegir un programa d’actes que, un cop més, ha posat de manifest la importància d’aquesta celebració per als ciutadans.