L'àrea de lleure del Gorg, de Vimbodí i Poblet, més accessible i segura gràcies a les noves baranes

14/03/2018

L'àrea de lleure del Gorg, de Vimbodí i Poblet, més accessible i segura gràcies a les noves baranes

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha finalitzat la col·locació de les noves baranes de l’àrea de lleure del Gorg, que permeten un accés més còmode i segur en aquest espai lúdic, amb un desnivell aproximat de 6 metres. L’anterior barana metàl·lica no complia amb tots els requisits de seguretat, tant pel que fa a alçada com a forma. Amb la substitució de la barana s'ha aprofitat per reconstruir l’accés de la part sud, que es trobava deteriorat pel despreniment d'un mur. L'actuació ha comportat, d’altra banda, una millora estètica de la zona.

En concret, s'hi han instal·lat 87 metres de barana metàl·lica d’entre 90 i 100 cm amb muntants verticals, ancorada al muret de formigó existent. També s'ha reparat el replà de l’escala sud, mitjançant la neteja de vegetació, repicat del formigó i col·locació d’una nova solera. El cost de l’actuació ha estat de 12.601,36 €, finançats parcialment per la línia d'ajuts excepcionals de la Diputació de Tarragona, que hi ha aportat 7.396,01 €.

L’àrea de lleure del Gorg és una zona amb una forta afluència sobretot durant el període estival. Transitada i utilitzada pels veïns de la població, i moltes de les visites del Museu i Forn del Vidre, s’hi realitzen actes populars de festa major, sopars, o actes de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum.