La Setmana de la Ciència arriba a Vimbodí i Poblet amb un taller sobre aerodinàmica de cotxes i avions

03/11/2023

La Setmana de la Ciència arriba a Vimbodí i Poblet amb un taller sobre aerodinàmica de cotxes i avions

Vimbodí i Poblet acull un taller sobre aerodinàmica anomenat "Com fer més ràpid un cotxe de competició? Per què volen els avions?" emmarcat en la Setmana de la Ciència 2023 que impulsa la Universitat Rovira i Virgili a través de la Unitat de Comunicació de la Ciència, ComCiència.

L’activitat, que tindrà lloc el proper dissabte, 11 de novembre a les 18.00 h al Centre Cívic de Vimbodí, és gratuïta i està recomanada a públic familiar.  Les inscripcions es realitzaran a través de l’enllaç següent: https://ja.cat/talleravionsvimbodi

Es tracta d'un taller experimental per comprendre de manera pràctica i didàctica l'aerodinàmica. Per fer-ho es parlarà del disseny de l'aerodinàmica d'un cotxe de competició, a través de conceptes com la resistència a l'aire i la sustentació, fenomen que serveix també per conèixer que fa que un avió voli. Les persones participants podran elaborar un túnel de vent casolà, entre altres experiments relacionats.

L'activitat que anirà a càrrec del Dr. Lluís Vázquez, professor del Departament d'Enginyeria Mecànica de la URV, ha estat organitzada per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili.