La Diputació inverteix 2.4 milions d’euros per arranjar la carretera d’accés a Poblet

27/06/2020

La Diputació inverteix 2.4 milions d’euros per arranjar la carretera d’accés a Poblet

La millora de la carretera que uneix Vimbodí amb Poblet és ja un fet. El ple de la Diputació d’aquest passat divendres va aprovar les tasques de millora de la TV-7002 per un import aproximat de 2.407.430,81 euros, el que suposa un gran pas endavant per arranjar la via de circulació que representa l'accés natural al monestir des de les comarques de Lleida per la N-240.

Les obres es duran a terme en un tram de més de 3 km, des d'on finalitza la primera fase fins a l'entrada mateixa del monestir. El projecte inclou l'ampliació de la calçada fins assolir un mínim de 6.30 metres en tot aquest tram, que inclou dos ponts (un sobre el barranc dels Torrents i l'altre sobre el riu Sec), que també s'ampliaran. Així mateix, es donarà continuïtat a l'actual carril per a bicicletes que ja es va construir en la primera fase i s'habilitarà un mirador panoràmic a l'alçada del punt quilomètric 2,100.

L’arranjament d’aquesta via s’inclou fins del paquet de mesures incloses dins del Programa quadriennal d’inversions a la xarxa local 2020-2023, que recull els projectes d’obres que la institució considera prioritaris i que preveu executar a les seves carreteres durant aquest mandat.

Segons la proposta, la Diputació realitzarà 16 actuacions fins al 2023 (10 a les comarques del Camp de Tarragona i al Baix Penedès i 6 a les Terres de l’Ebre) amb una inversió d’uns 18.650.000 euros, que permetran millorar un total de 36 quilòmetres de la xarxa viària.