La Diputació de Tarragona atorga una subvenció de 20.000€ per la renovació de la museïtzació del Museu i Forn del Vidre

print pdf
25/02/2020

La Diputació de Tarragona atorga una subvenció de 20.000€ per la renovació de la museïtzació del Museu i Forn del Vidre

A principis de l’any 2018, després de gairebé tres dècades en funcionament, el Museu va tancar per sotmetre’s a una remodelació de la planta baixa. Tres mesos més tard, reobria les seves portes amb un nou espai de botiga, un nou taller de vidre totalment equipat, una nova imatge gràfica i una nova web que van representar un salt qualitatiu per l’equipament. Restava pendent, però, l’actualització de l’altra meitat del museu, la planta primera.

És per això que al llarg del 2019 es va plantejar la reforma de l’espai més amb l’objectiu de completar aquest procés de posada al dia del museu i d’actualitzar l’exposició sobre la història del vidre i la tècnica del vidre bufat a Vimbodí que ocupa la primera planta del Museu.

La reforma es va concretar en 3 gran actuacions. D’una banda una actualització dels plafons a través de la producció d’una nova gràfica per substituir l’actual. Així, tot conservant els suports —vidres, ancoratges,—. El nou format de producció ha permès plantejar un nou disseny gràfic més flexible i de més qualitat.

Un segon àmbit d’actuació que pretenia resoldre l’excés de text que plantejava l’antiga proposta, ha estat la creació d’un espai audiovisual dedicat a —la història del vidre— en una presentació molt més dinàmica i atractiva.

La reconversió d’aquest espai en una sala audiovisual també cal entendre-la com una millora en el conjunt de l’equipament ja que, a banda de la funció que tindrà dins del recorregut expositiu, la sala esdevindrà un espai polivalent on poder fer presentacions, mostrar d’altres audiovisual o realitzar tallers amb grups escolars.

Finalment també s’ha adequat la il·luminació dels plafons, convertint-los a tecnologia LED. Molt més eficient i ajustable a la intensitat desitjada per afavorir l’endinsament del visitant en el contingut museogràfic.

Aquesta actuació que ha tingut un cost superior als 30.000€ ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 20.000€ que ha permès finançar parcialment l’actuació.