Inici de la 2a edició voluntariat boscos mediterranis 2019 al bosc de Poblet

04/10/2019

Inici de la 2a edició voluntariat boscos mediterranis 2019 al bosc de Poblet

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre, el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) impulsarà la primera jornada del Voluntariat Boscos Mediterranis al Bosc de Poblet. Aquest projecte de voluntariat es va iniciar la tardor passada per iniciativa del Paratge de Poblet. Els principals objectius són acostar la gestió del bosc mediterrani a les persones interessades, millorar el Bosc de Poblet i donar a conèixer aquest bosc madur i les especies que hi viuen.

Igual que en l’anterior edició es treballarà durant la tardor, enguany octubre i novembre, sempre en caps de setmana o festius, fent treballs silvícoles, arranjant trams de camí i fent altres tasques de gestió forestal. A més d’ajudar en aquestes feines les persones voluntàries podran gaudir de visites culturals i visitar alguns punts d’interès de la zona.

Continua oberta la campanya per recollir fons per aquest programa  per part d’empreses i particulars. El treball de les persones voluntàries és gratuït i com a compensació se’ls proporciona el menjar de la jornada i no han de pagar res per les activitats. Tot i així el cost de l’activitat és elevat i és per això que es dóna la possibilitat a empreses i particulars a posar el seu granet d’arena per col·laborar a la restauració i conservació d’aquest espai. Si voleu contribuir podeu trobar tota la informació sobre com fer-ho i els avantatges fiscals compensatoris a www.gepec .cat, secretaria@gepec.cat o al telèfon 977331142.

Si t’agrada el bosc i el contacte amb la natura, ets major d’edat i vols participar al voluntariat, ja tenim obertes les inscripcions per a les diferents jornades convocades:

- 12 i 13 d’octubre (Dissabte i diumenge)

- 19 i 20 d’octubre (Dissabte i diumenge)

- 1, 2 i 3 de novembre (Divendres, dissabte i diumenge)

- 16 i 17 de novembre (Dissabte i diumengee

- 24 de novembre (Diumenge)

A cada jornada es faciliten alguns coneixements sobre l’entorn on es treballarà i el seu ecosistema. Per a participar al voluntariat no calen coneixements previs, els nostres monitors expliquen al grup les tasques de cada jornada i com portar-les a terme amb seguretat. També es proporcionen les eines necessàries, però cal portar roba i calçat adequat i recomanem portar guants de treball.

Pel que far al menjar, l’organització es fa càrrec de totes les menjades dels voluntaris. A les jornades d’un dia es proporciona esmorzar i dinar i en les de més d’un dia també s’inclou sopar. L’allotjament facilitat per l’entitat, amb la col·laboració del Monestir de Poblet, per les activitats de més d’una jornada, és a les dependències del mateix monestir  i té un cost per als voluntaris i voluntàries de només 5€ per nit.

Pots apuntar-te al voluntariat a la web del GEPEC, a secretaria@gepec.cat o al telèfon  977331142.