Gran nivell de participació en la VIII edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

29/05/2024

Gran nivell de participació en la VIII edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

Vimbodí i Poblet va acollir aquest dissabte, 25 de maig el VIII concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer. Durant el matí, diferents artistes d'arreu de Catalunya van immortalitzar sobre les seves teles alguns dels espais més emblemàtics de la localitat: carrers, panoràmiques, l'església, el Monestir de Poblet…. Enguany, va comptar amb gairebé una vintena de participants i cal destacar el bon nivell de participació que ha recollit la VIII edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer.

Les persones premiades van ser les següents:

  • Primer Premi, dotat amb 700 euros: Aida Mauri Crusat, de Moià

  • Segon Premi, dotat amb 500 euros: Robert Bryant Froh, de l'Aleixar

  • Tercer Premi, dotat amb 300 euros: Josep Plaja López, de Begur

  • Quart Premi, dotat amb 100 euros: Antonio Mariscal Luque, de Sant Joan de Vilatorrada

  • Premi Especial 'Vila Vidriera', dotat amb 700 euros: Josep Millas Chia, d'Igualada. Aquesta categoria és per a la millor obra que, a criteri del jurat, reflecteixi el caràcter vidrier del municipi.

Es va fer una menció especial a l'obra de Miquel Bruno Martínez per la seva qualitat tècnica en el tractament i ús de l'aquarel·la. També es va fer una menció especial a Marc Pesquero Masdeu, com a únic artista local participant i el més jove d’aquesta edició.

Cal destacar que les obres premiades amb el 1r, 2n i 3r premi, i també el premi especial ‘Vila vidriera’, queden en propietat de l’Ajuntament i, per tant, estaran ubicades en instal·lacions públiques.

El jurat d’aquesta vuitena edició estava format per Manel Margalef, director del Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona; Josepe Gil, artista plàstic, investigador artístic i dissenyador escènic; Francesc Farré, responsable de l'antiga escola de pintura 'Damià Roig' de Vimbodí i Poblet; David Potau Plana, besnét del pintor Joan Potau i Martell, i Youssef Bouchadour Ouargaga, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

El Concurs de Pintura Ràpida Potau - Campdesuñer és un certamen organitzat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet. La primera edició es va celebrar el 2016, en el marc de l'any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946).