Gran nivell de participació en la V edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

31/05/2021

Gran nivell de participació en la V edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

El concurs es va dur a terme el dissabte 29 de maig i va comptar amb un total de 31 concursants


Satisfacció de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet pel bon nivell de participació que ha recollit la V edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer, que es va dur a terme aquest dissabte, 29 de maig, en alguns dels racons de més interès paisatgístic del municipi i que, amb aquesta edició de 2021, es recupera una de les cites artístiques més interessants de la localitat després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia.

L’edició d’enguany va comptar amb la participació de 31 candidats, que durant el matí van dedicar-se a immortalitzar sobre les seves teles alguns dels espais més emblemàtics de la localitat. “Per a nosaltres, després de molts mesos de vida cultural més reduïda ha estat un veritable èxit només el simple fet de veure el municipi ple de vida i d’artistes a punt de posar-se a treballar per destacar la seva singularitat i, per aquest motiu, els volem agrair a tots i totes la seva dedicació”, expressa l’alcalde del municipi, Joan Canela.

El concurs va finalitzar amb un dels moments més importants: l’entrega de premis. L’edició d’enguany entregava un total de 5 guardons que van recaure en les següents persones:
 

  • Primer Premi, dotat amb 700 euros: Aida Mauri Crusat
  • Segon Premi, dotat amb 500 euros: Antonio Antonio Mariscal Luque.
  • Tercer Premi, dotat amb 300 euros: Miguel Carlos Montesinos Aragonès
  • Quart Premi, dotat amb 100 euros: Joan Pons Duran
  • Premi Especial ‘Vil·la Vidriera’, dotat amb 700 euros: Julio Garcia Iglesias


Com en anys anteriors, la inscripció en el certamen era gratuïta. El jurat del concurs d’enguany estava format per Manel Margalef, director del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona; Francesc Farré, responsable de l’antiga escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet; Joan Potau, nét del pintor Joan Potau i Martell i, finalment, Rosa Palau, regidora d’Entitats i Ensenyament de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

 

Cinc edicions

Organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, el certamen va celebrar la primera edició el 2016, en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946). El concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer s’ha fet un lloc en aquest tipus de certàmens artístics, amb molta tradició a Catalunya.

El V Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, de l'antiga escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, del Museu i Forn del Vidre de la localitat, i d’Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logotip del certamen.