Festa Major 2021 - Dies 1,5,6,7 i 8 d'agost de 2021

01/08/2021

Festa Major 2021 - Dies 1,5,6,7 i 8 d'agost de 2021

Benvolgudes vimbodinenques i vimbodinencs.

 

Enguany, per fi, encarem una nova Festa Major que hem preparat amb molta il·lusió, després de mesos complicats per a tots a causa de l’alerta sanitària i d’una pandèmia que ens ha obligat a replantejar-nos moltes coses.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet hem confeccionat l’edició d’enguany de la Festa Major amb la màxima il·lusió possible, ja que creiem que hem d’agrair-vos l’esforç col·lectiu que heu fet tots i totes durant aquests mesos. Això no obstant, i tot i que el període de vacunes avança a bon ritme, hem de tenir en compte que és important que totes i tots celebrem el programa d’actes que us presentem amb la màxima prudència.

Encara no estem en un període de normalitat i és molt important seguir totes les recomanacions de seguretat estipulades, tant per respecte a les persones que ens envolten com a nosaltres mateixos i estem convençuts que tots i totes sabreu gaudir d’aquests dies amb la màxima cura. Nosaltres, per la nostra part, vetllarem per posar a la vostra disposició els mitjans perquè les trobades siguin tan segures com sigui possible.

Perquè, malgrat tot, aquests són dies per a gaudir de les tradicions en la mesura que sigui possible. La Festa Major del nostre poble és la celebració en la qual es troben la nostra cultura i els nostres referents i també totes aquelles persones que els fan possible.

Fa molt de temps que esperem retrobar-nos i gaudir de l’alegria que omple cadascun dels racons del nostre municipi durant aquests dies de Festa Major, que ens expliquen qui som i la nostra personalitat com a poble. Responent a la necessitat d’expressar-nos, des de l’Ajuntament hem preparat uns actes pensats per grans i petits, que volem que gaudiu intensament, sense que això suposo relaxar les mesures de seguretat que la realitat imposa. És responsabilitat de totes i tots que aquestes festes que hem preparat amb tanta il·lusió siguin un èxit complet.

La Festa Major sou cadascun i cadascuna de vosaltres. Aprofiteu cadascun dels moments que s’acosten, esperem que, malgrat tot, pugueu gaudir-los com us mereixeu després d’un any difícil per a tothom.

VISCA LA FESTA MAJOR
VISCA VIMBODÍ I POBLET

L’Ajuntament us desitja una bona Festa Major!
Rebeu una forta abraçada del vostre alcalde:

Joan Canela
Alcalde de Vimbodí i Poblet

 

PROGRAMA FESTA MAJOR 2021 

 

Dijous 5 d’agost

Des de la Muntanyeta - 12 del migdia: Salves d’inici de la Festa Major 2021, a càrrec de la Pirotècnia Catalana.

A les 12 del migdia: Repic de campanes que ens anuncien l’inici de la Festa Major de Vimbodí i Poblet.

Fonts del Gorg - Dos quarts de 6 de la tarda: Taller ‘Humans i pedres’, demostració pràctica que servirà per acostar-nos les principals fites de la tecnologia humana. Durant la sessió veurem com es fabriquen les principals eines de pedra de la prehistòria i tots els assistents podrem aprendre diverses qüestions sobre l’evolució humana, la fauna i el medi ambient, amb una menció especial a l’excavació del Molí del Salt. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Plaça Major - Dos quarts de 8 de la tarda: Pregó de Festa Major a càrrec de la vimbodinenca, empresària i emprenedora Maria de la Peña i Peña. Amb més de trenta premis nacionals i internacionals avalen la seva tasca, ella és la fundadora de ‘On The Rocks’, una empresa de licors naturals i artesanals enfocats al segment premium, que parteix de matèries primeres cultivades a les mateixes instal·lacions.

Seguidament:

A la sala polivalent del Centre Cívic: Inauguració de la col·lecció de peces extretes a l’excavació del jaciment del Molí del Salt. D’ençà que es va efectuar la primera excavació al Molí del Salt i, fins avui dia, en aquest jaciment s’han recuperat més de 50.000 restes arqueològiques, que ens parlen de com vivien els habitants de la Conca de Barberà durant el període del magdalenià superior, que data entre 15.000 i 13.000 anys enrere. Manuel Varquero, director de l’exposició, serà l’encarregat de realitzar petita introducció de la mostra.

A la Casa Taller: Inauguració de l’exposició de fotografies dels Gegants de la Nostra vila, el Grèvol i la Nerola, una mostra que fa recorre els anys passats i ens descobreix la restauració que ha elaborat el Taller Avall de Reus.

Plaça Major - Dos quarts d’11 de la nit: Concert amb la cantant Esther Caralt, que ens oferirà versions de grans èxits clàssics en formació de duet amb veu i guitarra. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencial- ment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

 

Divendres 6 d’agost

Església de la transfiguració del Senyor - A les 12 del migdia:  Ofici solemne de Festa Major en honor al patró de la nostra vila. La Homilia anirà a càrrec de Mn. Joan Antoni Cedó, Prior de Reus.

Pavelló Municipal - A les 7 de la tarda: Teatre amb Jordi Ríos i Mónica Pérez: ‘1001 GAGS’. Seixanta minuts de jocs de paraules, acudits i gags entrellaçats, un espectacle pensat per no pensar, simplement per riure i passar una bona estona. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Pàrquing del Pavelló Municipal – A dos quarts d’11 de la nit: Concert a càrrec del grup musical Cultrum. La banda tarragonina, que compta amb una trajectòria plena d’experiència i un segell propi indiscutible, ens faran vibrar amb els seus temes i el repàs a la seva discografia. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

 

Dissabte 7 d’agost

Teatre-Cinema Foment - A les 12 del migdia: Espectacle de Màgia amb la Maga Melanie. Gaudireu de la màgia femenina més trencadora, amb un espectacle que gaudeix de la producció del Mag Lari i que uneix màgia i humor. No us ho podeu perdre! Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Teatre-Cinema Foment - A dos quarts de 6 de la tarda: Cinema Familiar amb la pel·lícula ‘Mi amigo Pony’, una increïble història d’amistat. Entrada gratuïta. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Pàrquing del pavelló municipal - A les 7 de la tarda: Concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol. L’orquestra Metropol neix l’any 1998 i, actualment, és reconeguda com una de les millors orquestres de Catalunya. Aquesta formació musical ens farà gaudir d’un repertori atrevit i una  posada en escena moderna, jove i de molta qualitat. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@ vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Pàrquing del pavelló municipal - A dos quarts d’11 de la nit: Concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol

 

Diumenge 8 d’agost

Plaça Major - A les 12 del migdia: Concert de sardanes amb la Cobla Ressò del Penedès, una formació històrica que ja fa més de setanta anys que promou la sardana a Catalunya i en l’àmbit internacional. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Teatre-cinema Foment - A dos quarts de 6 de la tarda: Cinema Familiar amb la pel·lícula ‘Mi amigo Pony’, una increïble història d’amistat. Entrada gratuïta. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indicant les vostres dades.

Ermita dels torrents- A dos quarts de 7 de la tarda: Missa dominical. Acte amb aforament limitat.

Teatre-cinema Foment - A dos quarts de 8 de la tarda: Cinema amb la pel·lícula ‘Hijos del sol’, l’instint ferotge de supervivència dels desesperats deixa un racó  per a la tendresa. Acte amb aforament limitat. Preu habitual.

A les Fonts del Gorg - A dos quarts d’11 de la nit: Havaneres amb el grup Bar- carola. Aquesta formació musical ens farà gaudir del seu repertori musical basat en les havaneres tradicionals, a les quals s’hi uniran ritmes populars, com valsets mariners i sardanes, en un repertori que conforma un espectacle distret i variat. Inscriviu-vos fins al 4 d’agost per assistir a aquest acte presencialment a l’Ajuntament o bé al correu electrònic ajuntament@vimbodíipoblet.cat indi- cant les vostres dades.

Des de la Muntanyeta - A tres quarts de 12 de la nit: Castell de focs d’artifici. A càrrec de Pirotècnia Catalana.

 

 

 

Documents associats: