Expliquem la situació del municipi en una reunió de poble

25/10/2021

Expliquem la situació del municipi en una reunió de poble

L’equip de govern va organitzar, dissabte passat, dia 23 d’octubre, una reunió al Cinema Foment amb els veïns i les veïnes de Vimbodí i Poblet per tal d’informar-los de la situació en la qual es troba el municipi actualment, després d’haver sobrepassat els dos primers anys de mandat.

 

Els aiguats del 22 d’octubre de 2019 van marcar bona part de la trobada, ja que, després de dos anys i arran de les destrosses ocasionades, ara s’han de portar a terme intervencions a la xarxa d’abastament d’aigua, al col·lector i al sistema de clavegueram. Aquestes actuacions afectaran tota la legislatura, ja que s'han de pressupostar totes les accions.

 

Durant el transcurs de la reunió, també es van explicar els diferents contactes amb ADIF per resoldre els problemes que causen les pluges al pont de sota via del Raval de Montblanc i sobre la zona d’aparcament de la plaça de les Orenetes, que es vol ampliar des de la zona del Cinema Foment fins el pont de la carretera de la sortida del poble.

També es va informar al veïnat de la donació de la casa del carrer Major, que permetrà connectar el centre del poble amb la façana exterior.

L’equip de govern va donar compte dels contractes del bar de la Plaça i de la concessió del taller del Museu del Vidre.

L’alcalde, Joan Canela, va recordar que la concessió del contracte de l’enllumenat municipal s’ha fet amb una amortització pel valor de la factura anual i, pel que fa a inversions, va destacar la renovació del carrer central de la zona del Pla d’en Guerra, i la importancia per Vimbodí i Poblet, de la carretera que uneix el nucli amb el Monestir.

Altres projectes i inversions que es van tractar van ser les actuacions de millora al cementiri municipal, l’estat del projecte de desplegament de la fibra òptica, i del futur projecte del Monestir per enjardinar la plaça Ramon Berenguer IV.

Finalment, es va posar al corrent, als veïns i a les veïnes, de la reunió amb els alcaldes de la zona: Tarrés, Omellons, Vilanova de Prades i Vallclara, així com amb el suport de Prades, Ulldemolins i l’Espluga Calba, per fer front comú per aconseguir una sortida d’autopista.

Finalment, l’equip de govern fa fer un reconeixement al teixit associatiu del municipi i va agrair als voluntaris i a les voluntàries que treballen sense ànim de lucre, tot el que fan pel poble, i que són el motor de Vimbodí i Poblet.