- Català
- Español
Èxit de participació a la VII Fira de la Tòfona Negra
Èxit de participació a la VII Fira de la Tòfona Negra
Vimbodí i Poblet ha acollit la VII edició de la Fira de la Tòfona Negra i el segon que se celebrava al terme municipal. El dissabte 20 de gener, el pavelló municipal obria les seves portes amb el mercat de la tòfona fresca i productes km0, amb 27 propostes repartides per la pista poliesportiva, entre les quals hi destacaven parades de tòfona fresca, cellers i diverses propostes d’alimentació artesana.
A mig matí va tenir lloc la inauguració oficial de la fira, que va anar a càrrec de la Sra. Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona. També va comptar amb la presència de Santi Fornés, vicepresident del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; l'acompanyament d'alcaldes i alcaldesses de la comarca, i de consellers i conselleres comarcals. La jornada de dissabte continuava amb dos showcooking amb el xef Rafel Múria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant i amb el xef Francesc Arumí, del restaurant Can Jubany, qui va donar a conèixer algunes propostes d'aplicacions de la Tòfona a la cuina.
El diumenge 21 de gener, a banda del mercat, també va tenir lloc un esmorzar popular, la jornada tècnica 'Efecte en l'època de recol·lecció i la quantitat de tòfona negra, en funció del tipus de nius de turba i de la dosi de reg' a càrrec de Daniel Oliach del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya; i el 7è concurs de Gossos tofoners amb 16 participants. Els guanyadors van ser: en primer lloc un border collie, Queen de l'Hospitalet de l'Infant i amb un minut i 2 segons i del participant Oscar Beltrán. En segona posició, Makenzie, un Border Collie i amb un minut i set segons. El participant era Juan Alfonso Magaña. I, en últim lloc va quedar Maika de raça Drathar de Sant Sadurní d'Anoia amb un temps d'un minut i 37 segons. El participant era Eric Carbo. Els guanyadors es van endur un lot de productes de la cooperativa ‘fet a la Conca’, una peça del Museu del Vidre, un sac de menjar sec d’Arion i un lot de productes gentilesa del Celler Aymar. Destacar també que la resta de participants es van emportar un sac de menjar sec gràcies a Arion i una ampolla de vi gentilesa del Celler Aymar.
L'Ajuntament de Vimbodí i Poblet coorganitzador de la fira juntament amb ‘Tòfona de la Conca’, fa una bona valoració d’aquesta primera fira realitzada al pavelló, dona les gràcies a les entitats i persones que han col·laborat perquè la fira fos un èxit, en especial a l’Associació de Dones, al Casal d’Avis i a la Coral Veu de la Terra. Amb aquesta fira, volen donar a conèixer aquest fong i promocionar el seu ús en les cuines domèstiques i professionals.