Es reprenen les tasques de reparació dels desperfectes de la riuada del mes d’octubre

14/05/2020

Es reprenen les tasques de reparació dels desperfectes de la riuada del mes d’octubre

 
La tornada progressiva a la nova normalitat en temps de crisi sanitària ve marcada per la represa d’algunes actuacions que tenen com a objectiu restaurar alguns dels desperfectes de la riuada d’aquest mes d’octubre.

En aquest sentit, una de les actuacions més destacades que s’estan duent a terme són les tasques de la restitució de la circulació rodada pel Pont del Salt Nou. Aquestes tasques es duen a terme amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i se centren en arranjar els desperfectes i també en ampliar l’amplada per a permetre el pas segur dels vehicles i més capacitat de circulació.

Entre les tasques que queden pendents després d’aquests mesos, destaquen les actuacions que ADIF ha iniciat per reforçar el pas de la via per l’Arrabal de Montblanc i el carrer Mallorca, unes actuacions molt esperades per al conjunt de la ciutadania. La intenció es que, un cop es reemprenguin les tasques d’arranjament, s’estudiï la col·locació d’un sistema de pas soterrat que canalitzi l’aigua per sota de l’arrabal de Monblanc.

Entre les tasques que està duent a terme l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), destaca la restitució del sistema de canalització que permetrà la recollida de l’aigua de bosc, que també es va malmetre la passada tardor, una actuació que el consistori municipal espera que estigui enllestida en les pròximes setmanes.

Per últim, l’ACA també reemprendrà pròximament les tasques de restitució del pas de l’aigua i de trànsit rodat per l’accés al poble a ‘La Palanca’, així com diverses canonades d’abastiment que van quedar malmeses a causa de la riuada.

Des de l’Ajuntament es valora en positiu aquestes tasques d’actuació. “Son arranjaments molt necessàris per al poble i que esperem que es puguin dur a terme amb la màxima rapidesa possible per a recuperar la normalitat després de tots aquests mesps”, apunten des del consistori municipal, al mateix temps que agraeixen la col·laboració de les institucions implicades en els treballs de restitució.