Els Tallers de Sarga proposen l’elaboració d’un cistell víking

15/10/2020

Els Tallers de Sarga proposen l’elaboració d’un cistell víking

Cul, muntants, costelles, teixir... l’univers dels sargaires és extens i ple de petits detalls que segur que us poden interessar. El pròxim dissabte, 24 d’octubre, torna una nova edició dels Tallers de Sarga, que ofereixen als participants conèixer de ben a prop i de primera mà tots els secrets de l’ofici de sargaire.

La pròxima edició dels cursos, organitzats per Anna Sínia i el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet us proposen, aquesta vegada, l’elaboració d’un cistell víking, un estri que es construeix teixint seguint una tècnica ben diferent a la sarga catalana i que era molt utilitzat al nord d’Europa, d’aquí el seu nom.

El taller es realitzarà de les 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores i el preu (40 euros) inclou tot el material necessari per a elaborar el cistell i una entrada al Museu del Vidre amb accés a la demostració en directe i a la col•lecció del Museu. Les persones interessades a participar en aquest taller poden formalitzar la seva inscripció prèvia al telèfon 615 593 671 (Anna).

Les places són limitades i l’activitat es durà a terme en grups reduïts. El taller es realitza seguint totes les mesures de seguretat i és imprescindible la utilització de mascareta.

Aquesta és una bona oportunitat per a fer poble i, al mateix temps, respectar i perpetuar una tradició molt lligada al municipi i a l’ofici de vidrier, ja que la sarga és un material molt vinculat a l’activitat d’aquest sector que va existir a Vimbodí durant la primera meitat del segle vint: era el material amb què es folraven garrafes, ampolles i altres envasos per evitar que es trenquessin amb el seu ús diari.

Mes informacio a la pàgina web del Museu del Vidre.