Els participants dels Tallers amb Sarga elaboren una cistella de vímet

28/07/2021

Els participants dels Tallers amb Sarga elaboren una cistella de vímet

La satisfacció dels talleristes i el contacte amb l’artesania i l’herència cultural. D’aquesta manera es pot resumir l’experiència dels participants que aquest passat dissabte van prendre part en el taller d’elaboració de bosses de vímet, organitzat pel Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet, una trobada que va permetre que els participants es poguessin trobar, una vegada més, amb una de les tradicions més importants del nostre territori, com és la cistelleria.

Seguint totes les mesures de seguretat, el taller es va dur a terme i va l’experiència va facilitar que tots els i les participants elaboressin un motxilla de vímet, un instrument boniques, pràctiques i funcionals i, sobretot, un trosset de la història del poble, ja que la tradició e treballar amb la sarga està molt vinculat amb el de vidrier.

De fet, és amb aquest material que amb el que es folraven garrafes, ampolles i altres envasos per evitar que es trenquessin amb el seu ús diari, motiu pel que, segons els impulsors del curs, aquesta és una bona oportunitat “per a despertar la creativitat i aprendre més sobre la nostra cultura”.

L’activitat dels tallers seguirà, si res no ho impedeix en pròximes edicions. De fet, estan planificada noves sessions del taller durant els mesos d’agost (dia 28, cul de cadira amb bova) setembre (dia 25, cove de canya), octubre (dia 23, cistella de bicicleta), novembre (dia 27, bossa de mà) i desembre (dia 18, corona de Nadal).