El ple de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet reivindica un accés a l’autopista

02/11/2021

El ple de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet reivindica un accés a l’autopista

El ple de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet manté la proposta de reclamar un accés a l’autopista al límit dels termes de Tarrés i Vimbodí i Poblet per tal de millorar les seves connexions, tal com es va acordar en una reunió que va tenir lloc el passat dissabte, 23 d’octubre, entre els alcaldes de Tarrés, Omellons, Vilanova de Prades, Vallclara i Vimbodí i Poblet i amb el suport dels ajuntaments de Prades, Ulldemolins, Fulleda i l’Espluga de Francolí. Aquesta proposta té per objectiu dinamitzar el territori de la Conca de Barberà, les Garrigues el Baix Camp i l’entorn del Montsant.

La sessió plenària, que va tenir lloc el passat dijous, dia 28 d’octubre, també va fer un balanç de la celebració de Vitrum, la Festa del Vidre Artesà, que es va recuperar després d’un any d’aturada obligatòria per la Covid-19. Es va destacar la gran afluència de públic i es demostra que la festa ja està consolidada.

Durant el plenari, també es va aprovar la línia de pressupostos pel 2022, que s’eleven a 1.215.275 euros i que implicaran l’augment de l’IBI del 0.75 al 0.95, amb l’objectiu de poder complir amb el pressupost de despesa. La manca de l’IBI que es cobrava de les autopistes i la supressió de la plusvàlua, fa que l’Ajuntament no tingui cap més solució que pujar aquests dos punts si no es vol renunciar a la inversió en els següents pressupostos.

El ple també va aprovar l’adhesió al protocol i atenció a les situacions de violència masclista de la Conca de Barberà i l’adhesió al Consorci Localnet.

Finalment, també es va fer efectiva la renúncia al règim de dedicació i retribucions del regidor Gerard Cava. Aquesta renúncia es va aprovar amb els vots favorables del equip de govern i l’abstenció del propi regidor i el grup de Esquerra Republicana.