El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet programa un cicle de tallers amb sarga

11/01/2023

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet programa un cicle de tallers amb sarga


El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet enceta un cicle de tallers per conèixer a fons l’ofici tradicional de la sarga. La proposta consta de deu sessions durant les quals els participants podran aprendre a fer cistells rodons amb ansa de pell, làmpades, cistells niu, vestiments per a ampolles, cistelles de bicicleta, motxilles, cadires de bova, cistells de roure, cistells de compra amb anses de pell i arbres i corones de Nadal.

Els tallers, impartits per Anna Sínia, començaran el proper mes de febrer i s’allargaran fins el mes de desembre, al Centre Cívic (Plaça Major, 12) de les 10.00h a les 14.00h i de les
15.30h a les 18.30h, excepte la sessió del 17 de setembre, que serà de 10.00h a 14.00h.

Els preus dels tallers són per sessió i oscil·len entre els 45 i els 90 euros i inclouen tot el material per a elaborar la peça i una entrada al Museu i Forn del Vidre.
 

Les inscripcions es poden fer a www.annasinia.org/tallers. Per més informació, les persones que hi vulguin participar es poden adreçar a: info@annasinia.org.

La sarga és un material molt vinculat a l’activitat vidriera que va existir a Vimbodí i Poblet durant la primera meitat del segle XX, ja que era el material amb el qual es folraven les garrafes i altres envasos de vidre per evitar que es trenquessin amb el seu ús quotidià.