El Monestir de Poblet competirà al programa ‘Batalla Monumental’ de TV3

19/11/2020

El Monestir de Poblet competirà al programa ‘Batalla Monumental’ de TV3

El Monestir de Poblet serà un dels monuments que participaran en el programa ‘Batalla Monumental’ que TV3 té previst d’emetre a partir del 2021.

En els pròxims dies, un equip del programa es traslladarà al municipi de Vimbodí i Poblet per enregistrar les anècdotes que els vimbodinencs i vimbodinenques guarden amb aquest espai, històries que permetran descobrir la relació íntima i estreta del poble amb el El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, un conjunt que pertany a l'orde del Cister i que va ser fundat l'any 1150. Situat al peu de les muntanyes de Prades,Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d’Europa.

El programa ‘Batalla Monumental’ constarà de 8 capítols de 45 minuts de durada i enfrontarà castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs contra hospitals, i ho farà divertint els espectadors, involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes. Els dotze monuments en competició són el castell de Miravet i el castell de Cardona, les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.

L’espai comptarà amb Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies i amb Candela Figueras i Ivan Medina com a reporters, està previst que s'estreni a TV3 durant el primer trimestre del 2021.