El III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet atrau 40 artistes i es consolida al mapa dels certàmens pictòrics de Catalunya

25/06/2018

El III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet atrau 40 artistes i es consolida al mapa dels certàmens pictòrics de Catalunya

Els núvols matinals no han espantat els 40 pintors i pintores que han participat en la tercera edició del concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet, aquest dissabte 26 de maig. A més de l’alta participació, el certamen s’ha caracteritzat per l’excel·lent qualitat de les obres presentades, a càrrec d’artistes arribats de les quatre demarcacions catalanes. El concurs, organitzat per l’Ajuntament del municipi, ha estrenat enguany un premi dedicat a obres de temàtica vidriera, que s’ha afegit als tres premis generals.

El concurs ha celebrat, doncs, l’edició de la seva consolidació. Els premiats d’aquest any han estat Albert Giménez, de Caldes de Malavella (1r premi, dotat amb 700€); Joan Josep Pérez Garbó, d’Esparreguera (2n premi, dotat amb 500€), i Robert Martí Ripoll, de Lleida (3r premi, dotat amb 300€). Pel que fa al premi ‘Vila vidriera’, per a obres que incloguessin alguna referència al vidre de Vimbodí, i dotat també amb 700€, ha estat per a Núria Riba Bosch, d’Igualada. Així mateix, atesa la qualitat i quantitat d’obres presentades al certamen, el jurat ha decidit concedir tres accèssits, per a Àida Mauri, de Moià; Joan Vila Arimany, de Sant Quirze del Vallès, i Joan Josep Català, d’Alpicat.

Pel que fa al jurat, un any més ha destacat per la seva expertesa en el camp artístic. Concretament, ha estat integrat per Àlvar Calvet, artista i professor a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; Ilona Frijhoff, pintora i experta en l’art i la història del monestir de Poblet; Francesc Farré, responsable de l’escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet; Josep M. Potau, fotògraf, restaurador i nét del pintor Joan Potau, i Albert Garcia, regidor de Festes de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet. Ha actuat com a secretari, sense veu ni vot, el regidor de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament, Enric Alfonso.

Organitzat per l’Ajuntament, el certamen es va crear el 2016 en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946). La primera edició va aplegar 15 pintors, i l’any següent la xifra va arribar als 25. Els 40 participants d’aquesta tercera edició encoratgen l’Ajuntament a continuar apostant per aquest certamen. En aquest sentit, l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, ha destacat durant el lliurament dels guardons la intenció de continuar millorant quant a premis, atesa la importància d’un esdeveniment d’aquestes característiques en el foment de l’art i la cultura en general. Güell ha agraït tothom la seva participació i els ha emplaçat a que en properes edicions continuen enriquint el municipi, la comarca i tot el país amb la seva expertesa.

El III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer compta amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, l'escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, el Museu i Forn del Vidre de la localitat, i Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen.

A les imatges, el 1r premi, el premi especial 'Vila vidriera' i l'autor del primer premi, recollint el guardó de mans del president del jurat, l'artista i professor de l'Escola d'Art de la Diputació a Tarragona Àlvar Calvet . Fotos: J.M. Potau