El III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer augmenta la dotació dels premis i n’incorpora un dedicat a la tradició vidriera local,

22/03/2018

El III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer augmenta la dotació dels premis i n’incorpora un dedicat a la tradició vidriera local,

 

Se celebrarà el 26 de maig al matí, organitzat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. 

 

El Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet (www.vimbodiipoblet.cat) celebra enguany el tercer aniversari amb la vista posada en la consolidació del certamen. Per això, augmenta la dotació econòmica dels premis i n’incorpora un d’especial per a una obra que reflecteixi la tradició vidriera del municipi. La cita serà el 26 de maig al matí pels carrers i places de la vila de Vimbodí i del seu entorn, així com del monestir de Poblet.

Aquesta tercera edició atorgarà un total de 2.200 € en premis: un primer, un segon i un tercer premis, de 700 €, 500 € i 300 €, respectivament, i el premi especial ‘Vila vidriera’, dotat també amb 700 €. Pel que fa a aquest guardó especial, serà per a la millor obra que inclogui alguna referència a aquesta tradició local (una o diverses peces de vidre, l’edifici del Museu i Forn del Vidre, el forn, etc). El participant que opti per aquesta temàtica igualment podrà optar als premis generals.

Com en els anys anteriors, la inscripció serà gratuïta. D’altra banda, els artistes participants que ho desitgin, així com els seus acompanyants, podran visitar de franc el Museu i Forn del Vidre (www.museudelvidre.cat).

Pel que fa al jurat, un any més destaca per la seva expertesa en el camp artístic. Concretament, estarà integrat per Àlvar Calvet, artista i professor a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; Ilona Frijhoff, pintora i experta en l’art i la història del monestir de Poblet; Francesc Farré, responsable de l’escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet; Josep M. Potau, fotògraf, restaurador i nét del pintor Joan Potau, i Albert Garcia, regidor de Festes de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

Organitzat per l’Ajuntament, el certamen es va crear el 2016 en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946). La primera edició va aplegar 15 pintors d’arreu de Catalunya i també de més enllà, i en l’any següent la xifra va arribar als 25. L’edició de l’any passat va guardonar Mercè Humedas, Joan Josep Català, Rafael Badia Borlansa, Ramon Pujolà, Josep M. Batlle, Joan J. Pérez Garbó, Josep Cebrian, Joan C. Pérez Sullà i Biel Nadal, entre premis i accèssits.

El III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer compta amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, l'escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, el Museu i Forn del Vidre de la localitat, i Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen.

 

 

BASES: 

1. El concurs se celebrarà el 26 de maig de 2018 al municipi de Vimbodí i Poblet, comarca de la Conca de Barberà, província de Tarragona.

2. Hi podran prendre part tots els/les artistes que ho desitgin, sense limitació d’edat. La inscripció serà gratuïta. Per facilitar la tasca de preparació del concurs, l'organització demana als participants que, si és possible, facin la preinscripció a través del correu comunicacio@vimbodiipoblet.cat .

3. Cada participant podrà concursar amb una única obra, que s’haurà de realitzar in situ.

4. La tècnica pictòrica i el procediment són lliures.

5. La mida del suport és lliure, amb el fons blanc o d'un sol color.

6. Els/les participants portaran tot el material que els faci falta per a la realització de l’obra.

7. Les obres hauran de tenir com a temàtica qualsevol indret del nucli urbà de la vila de Vimbodí, del monestir de Poblet, o del conjunt del terme municipal. Aquesta tercera edició atorgarà tres premis generals i el premi especial ‘Vila vidriera’. Pel que fa a aquest guardó especial, serà per a la millor obra que inclogui alguna referència a aquesta tradició local (una o diverses peces de vidre, l’edifici del Museu i Forn del Vidre, el forn, etc). Els treballs de temàtica vidriera igualment podran optar als premis generals.

8. S'estableixen 4 premis en metàl·lic:

1r premi: 700 €

2n premi: 500 €

3r premi: 300 €

 

Premi especial ‘Vila vidriera’: 700 €

(s’aplicarà la retenció establerta en la normativa tributària vigent per als premis en metàl·lic)

9. El jurat es reserva el dret de poder declarar els premis deserts.

10. Els participants hauran de fer la inscripció al Centre Cívic municipal (Pl. Major, 12), entre les 9.00 h i les 10.30 h del matí, el mateix dia del concurs. En el moment de la inscripció es farà el segellat de la tela o suport. L’autor que ho desitgi podrà segellar dos suports, si bé només podrà presentar una obra al concurs.

11. L'horari per realitzar l'obra finalitzarà a les 14.00 h. Aquesta serà l'hora màxima en què els participants es comprometen a lliurar la seva obra a l’organització, al mateix Centre Cívic municipal. Els artistes rebran un document acreditatiu de l’obra lliurada.

12. Les obres es presentaran signades.

13. Totes les obres estaran exposades al públic fins l’acte de veredicte i lliurament dels premis, que tindrà lloc el mateix 26 de maig, a les 18.00 h, al Centre Cívic municipal.

14. Les obres premiades quedaran en propietat de l’Ajuntament i s’incorporaran al catàleg municipal de béns mobles. La propietat intel·lectual de l’obra continuarà sent dels autors.

15. Les obres no premiades podran ser retirades pels seus autors immediatament després de l’acte de lliurament dels premis. L’artista que tingui interès a vendre la seva obra no premiada també podrà fer-ho en acabar aquest acte.

16. Les inclemències meteorològiques, si es produeixen, no seran motiu necessari per a la suspensió del concurs.

17. La participació al concurs pressuposa la total acceptació d’aquestes bases.

18. L’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol cas no previst en aquestes bases.

 

Per a més informació, us podeu adreçar al correu electrònic comunicacio@vimbodiipoblet.cat o al telèfon 683 141 974.