El 14 de desembre arriba el taller d’elaboració d’una corona amb sarga

09/12/2019

El 14 de desembre arriba el taller d’elaboració d’una corona amb sarga

El 14 de desembre arriba l’última de les edicions de Cicle de Tallers de Sarga, que organitza el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, i que, durant tot l’any ha ofert diverses sessions formatives amb l’objectiu d’aprendre a crear peces úniques amb aquest material natural.

La pròxima sessió, l’última d’enguany, es durà a terme el pròxim dissabte i proposa una activitat tan nadalenca com és elaborar una corona amb aquest material, que decorarà diversos espais de les nostres cases. Es facilitarà el material als assistents, els quals es podran endur a casa la seva peça. Per a més informació sobre preus i inscripcions, cal trucar al telèfon 615 59 36 71.

La sarga és un material molt vinculat a l’activitat vidriera que va existir a Vimbodí durant la primera meitat del segle vint: era el material amb què es folraven garrafes, ampolles i altres envasos per evitar que es trenquessin amb el seu ús diari.

«Amb aquests tallers volem reivindicar i recuperar l’ofici de sargaire, històricament lligat al del vidrier, i reforçar així el caràcter d’espai viu que caracteritza el Museu i Forn del Vidre», destaquen els responsables del Museu del Vidre de Vimbodí.