Demanem més informació sobre el projecte de la LAAT, que afectaria Vimbodí i Poblet

25/11/2021

Demanem més informació sobre el projecte de la LAAT, que afectaria Vimbodí i Poblet

Alcaldes i regidors de municipis de les comarques del Segrià, les Garrigues, l’Anoia i de la Conca de Barberà s’han reunit, aquesta setmana, per conèixer més a fons el projecte de la Línia d’evacuació d’energia solar i eòlica de Forestalia.

 

En aquest cas, la Línia Aèria d’Alta Tensió (LAAT) creuaria el municipi de Vimbodí i Poblet, així com també altres municipis de la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, Blancafort, Solivella, Sarral, Rocafort de Queralt, Les Piles i Pontils, en un projecte que sortiria del Baix Cinca, a la Franja, i que arribaria als Hostalets de Pierola.

 

Roger Estudillo, primer tinent d’alcalde, va assistir a la reunió, convocada per la delegació del Govern a Lleida, en la qual es van posar sobre la taula alguns detalls del projecte i es va proposar presentar al·legacions de manera conjunta govern català i municipis afectats. A la reunió també hi van assistir representants de les delegacions del Camp de Tarragona i del Penedès, així com la directora general d’Energia, Assumpta Farran; i el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Marc Sanglas.

 

Des de l’Ajuntament de Vimbodí, l’alcalde, Joan Canela, espera rebre el projecte definitiu per estudiar si es presenten al·legacions, un període que es tancarà el proper 27 de desembre.