Convocat el VI Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer, de Vimbodí i Poblet, amb quatre premis generals i l’especial ‘Vila vidriera’

04/05/2022

Convocat el VI Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer, de Vimbodí i Poblet, amb quatre premis generals i l’especial ‘Vila vidriera’

Mantenim premis. Aquestes són les principals novetats del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet, que enguany arriba a la sisena edició, ja plenament consolidat.

El certamen se celebrarà el dissabte 28 de maig al matí, i comptarà amb un total de cinc premis en metàl·lic: quatre de caràcter general (dotats amb 700€, 500€, 300€ i 100€, respectivament) i el premi especial ‘Vila vidriera’, també de 700€, en aquest cas per a la millor obra que, a criteri del jurat, reflecteixi el caràcter vidrier del municipi. El participant que opti per aquesta temàtica igualment podrà optar als premis generals.


Com en els anys anteriors, la inscripció serà gratuïta, i es farà efectiva el mateix dia del concurs. L’organització demana que, en la mesura que sigui possible, els artistes que hi vulguin participar s’hi preinscriguin a través del correu ajuntament@vimbodiipoblet.cat. D’altra banda, els participants i els seus acompanyants podran visitar de franc el Museu i Forn del Vidre (www.museudelvidre.cat), amb demostració de vidre bufat inclosa.


Pel que fa al jurat, un any més destaca per la seva expertesa en el camp artístic. Estarà integrat per Manel Margalef, director del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, Diego Gil Moreno de Mora, doctorat en belles Arts, facultat de belles Arts Universitat de Barcelona, Francesc Farré, responsable de l’antiga escola de pintura
‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, Torrents Potau, néta del pintor Joan Potau i Martell, Rosa Palau, regidora d’Entitats i Ensenyament de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

Organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, el certamen va celebrar la primera edició el 2016, en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946). El concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer s’ha fet un lloc en aquest tipus de certàmens artístics, amb molta tradició a Catalunya. La darrera edició va aplegar 40 pintors i pintores procedents d’arreu.

El VI Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, de l'antiga escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, del Museu i Forn del Vidre de la localitat, i d’Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen.


Podeu trobar les bases detallades:

CAT

CAST