Artistes d’arreu dels països Catalans immortalitzen carrers i paisatges de Vimbodí i Poblet al VII Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

29/05/2023

Artistes d’arreu dels països Catalans immortalitzen carrers i paisatges de Vimbodí i Poblet al VII Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

 

L’edició d’enguany, amb 34 pintors i pintores, premia Antonio Mariscal Luque, de Sant Joan de Vilatorrada; Julio García Iglesias, d’Abrera; Joan Vila Arimany, de Sabadell; Miguel Carlos Montesinos Aragonés, de la Vall d’Uixó; Aida Mauri Crusat, de Moia, i Julia Velarde Garcia, de Martorell.

 

Vimbodí i Poblet, 29/05/2023. - Malgrat la previsió meteorològica dels últims dies que feia perilla el concurs, un total de 34 pintors i pintores d’arreu de Catalunya han participat a la setena edició del concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet, aquest dissabte 27 de maig. Un any més, el certamen s’ha caracteritzat per la bona participació i per l’excel·lent qualitat de les obres presentades. El concurs, organitzat per l’Ajuntament del municipi, ha lliurat enguany 2.300 euros en premis, repartits entre quatre guardons generals i el premi especial ‘Vila vidriera’, per a obres que incloguessin alguna referència a la tradició vidriera d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

 

Els premiats d’aquest any han estat Aida Mauri Crusat, de Moia, (1r premi, dotat amb 700€); Miguel Carlos Montesinos Aragonés, de la vall d’Uxò, (2n premi, dotat amb 500€), Joan Vila Arimany, de sabadell, (3r premi, dotat amb 300€) i Antonio Mariscal Luque, de Sant Joan de Vilatorrada, (4rt premi, dotat amb 100€). Pel que fa al premi especial ‘Vila vidriera’ (dotat també amb 700€), ha estat per a Julio Garcia Iglesias, d’Abrera. Així mateix, i atesa la gran qualitat de totes les obres presentades, el jurat ha decidit obsequia amb una peça de vidre a la participant mes jove del concurs, Julia Velarde Garcia , de Martorell.

 

Pel que fa al jurat, un any més ha destacat per la seva expertesa. Ha estat integrat per Manel Margalef, director del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, Francesc Farré, responsable de l’escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet; Josep M. Potau, fotògraf, restaurador i nét del pintor Joan Potau, Rosa Palau, regidora d’Ensenyament i Entitats de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, Diego Gil , doctorat amb Belles Arts, Facultat de belles Arts de la Universitat de Barcelona. Ha actuat com a secretari, sense veu ni vot, el regidor de Festes i Comunicació de l’Ajuntament, Roger Estudillo. El lliurament dels premis s’ha dut a terme a les 17.00h al Centre Cívic municipal, amb l’assistència de l’alcalde del municipi, Joan Canela, i dels membres del jurat, acompanyats dels artistes participants i del públic assistent.

 

El VII Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer ha comptat amb la col·laboració de la Diputació a Tarragona, l'escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, el Museu i Forn del Vidre de la localitat, que ha obert les portes de franc als artistes i a acompanyants per poder gaudir de les instal·lacions, i de l’exhibició de vidre bufat que s’hi duu a terme, a càrrec del Mestre vidrier Rafa Abdon, del municipi de l’Olleria, al País Valencià. També volem agrair al Monestir de Poblet per obrir les portes als pintors.

 

També ha donat suport al concurs Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen. Així mateix, diversos veïns i veïnes del municipi havien posat a disposició dels pintors les entrades i baixos de les seves cases en previsió que pugués ploure durant el matí, cosa que finalment no ha succeït.

 

Organitzat per l’Ajuntament, el certamen es va crear el 2016 en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats pintors locals Joan Potau i Martell (1882-1936) i Adrià Campdesuñer i Vendrell (1891-1946).