Artistes d’arreu del país immortalitzen carrers i paisatges de Vimbodí i Poblet al VI Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

30/05/2022

Artistes d’arreu del país immortalitzen carrers i paisatges de Vimbodí i Poblet al VI Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer

L’edició d’enguany, amb 34 pintors i pintores, premia Aida Mauri Crusat, de Moià; Diego Vallejo Garcia, d’Àvila; Joan Carles Pérez Sullà, de Torrefarrera; Antoni Mariscal Luque, de Sant Joan de Vilatorrada, i Antonino Mestieri Garcia, de Valls.

 

Amb la incertesa que teníem després de la situació actual per la pandèmia de la Covid-19, un total de 34 pintors i pintores d’arreu del país van participar, dissabte, 28 de maig, a la sisena edició del concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet. Un any més, el certamen s’ha caracteritzat per la bona participació i per l’excel·lent qualitat de les obres presentades. El concurs, organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, ha lliurat 2.300 euros en premis, repartits entre quatre guardons generals i el premi especial ‘Vila vidriera’, per a obres que incloguessin alguna referència a la tradició vidriera d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

 

Els premiats d’aquest any han estat Diego Vallego Garcia, d’Àvila, Castella i Lleó (1r premi, dotat amb 700€); Joan Carles Pérez Sullà, de Torrefarrera, Segrià (2n premi, dotat amb 500€), Antonio Mariscal Luque, de Sant Joan de Vilatorrada, Bages (3r premi, dotat amb 300€) i Antonino Mestieri Garcia, de Valls, Alt Camp (4rt premi, dotat amb 100€). Pel que fa al premi especial ‘Vila vidriera’ (dotat també amb 700€), ha estat per a Aida Mauri Crusat, de Moià, Moianès.

 

Pel que fa al jurat, un any més ha destacat per la seva expertesa. Ha estat integrat pel Manel Margalef, director del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona,; Francesc Farré, fundador de l’escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet; Torrents Potau, neta del pintor Joan Potau i Martell; i Rosa Palau, regidora d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet. Ha actuat com a secretari, sense veu ni vot, el regidor de Turisme i Comunicació de l’Ajuntament, Roger Estudillo. El lliurament dels premis es va dur a terme a les 18.00h, al Centre Cívic, amb l’assistència de l’alcalde del municipi, Joan Canela, i dels membres del jurat, acompanyats dels artistes participants i del públic assistent.

 

El VI Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer ha comptat amb la col·laboració de la Diputació a Tarragona, l'escola de pintura ‘Damià Roig’ de Vimbodí i Poblet, i el Museu i Forn del Vidre de la localitat, que ha obert les portes de franc als artistes i a acompanyants per poder gaudir de les instal·lacions i de l’exhibició de vidre bufat que s’hi porta a terme, a càrrec del vidrier Rafa ABdon, actual Vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

 

També ha donat suport al concurs Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen.

 

Organitzat per l’Ajuntament, el certamen es va crear el 2016 en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats pintors locals Joan Potau i Martell (1882-1936) i Adrià Campdesuñer i Vendrell (1891-1946).