Ampliació de la carretera que connecta amb el Monestir de Poblet

08/04/2021

Ampliació de la carretera que connecta amb el Monestir de Poblet

A partir de l’any vinent, completar el camí entre el municipi de Vimbodí i el Monestir de Poblet, que forma part del municipi, serà un recorregut encara més amable per als sentits. Es preveu que el pròxim mes de maig s’iniciïn les tasques de d’adaptació de la carretera TV-7002 per a adaptar-la també com a ruta a peu i en bicicleta, una iniciativa que suposarà un actiu pel que fa al turisme de natura i familiar i que potencia l’atractiu natural i històric d’aquesta ruta de quatre quilòmetres.

Les obres d’adequació contemplen l’ampliació de la calçada —que, amb una amplada total de 6,5 metres, permetrà una zona de pas per a famílies i circulació de bicicletes— l'augment de la senyalització i la reparació d’elements de circulació per tal de garantir la seguretat dels veïns i l’arranjament de ponts. Aquesta actuació es duu a terme a través de la línia d’actuacions de la Diputació de Tarragona, té un pressupost de 2,4 milions d'euros i es preveu que la reforma d'aquesta carretera sigui una realitat l’any vinent.

“Per nosaltres és molt important poder oferir un atractiu important per al públic familiar i gaudir d’elements que creiem que fan únic el nostre municipi”, explica l'alcalde de la localitat, Joan Canela, que detalla que “són aquest tipus d’obres de caire amable les que donen personalitat als municipis”. A banda de reforçar el vincle entre el monestir i el centre del poble i d’oferir més seguretat a la circulació, l’arranjament d’aquesta via també permetrà posar en valor alguns elements d’interès del poble, com l‘Ermita dels Torrents, que passarà a ser un dels atractius d’aquest recorregut, al mateix temps que es facilitarà l’accés a peu per al gaudi de tota la família.

La recuperació del paisatge és un altre dels valors estratègics d'aquesta actuació, ja que les obres d’arranjament preveuen també la incorporació d’un mirador en l’àrea més pròxima al Monestir de Poblet, una proposta “que facilitarà que tant els veïns i veïnes del municipi com els visitants recuperin una de les façanes que aporta caràcter al conjunt de la localitat”.