Ada Parellada serà la Vidriera d'Honor del 'Vitrum' de Vimbodí i Poblet

12/09/2023

Ada Parellada serà la Vidriera d'Honor del 'Vitrum' de Vimbodí i Poblet

Ada Parellada, cuinera catalana coneguda per dirigir el restaurant barceloní Semproniana, serà la Vidriera d'Honor de la IX Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, 'Vitrum'. Parellada rebrà aquesta distinció el diumenge, 1 d'octubre, a partir de les 12 h del migdia, en el marc del gruix d'activitats que s'han organitzat per celebrar l'esdeveniment. L'acte d’entrega de la distinció tindrà lloc, com és habitual, a les Fonts del Gorg.

La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet forma part del catàleg oficial de Fires Monogràfiques d'Artesania de Catalunya. Vitrum pretén recuperar l'esperit vidrier que va impregnar la vila durant la primera meitat del segle XX, quan van arribar a funcionar fins a quatre forns de vidre i una activitat paral·lela de revestit de garrafes amb sarga. Però la tradició vidriera al municipi de Vimbodí i Poblet és molt més remota: es remunta ni més ni menys que al segle XII, en plena construcció del monestir de Poblet. La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, organitzat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració d'entitats i particulars, se celebra des de l'any 2014.

Ada Parellada i Garrell

Nascuda a Granollers l'any 1967, és una cuinera, divulgadora i activista contra el malbaratament alimentari. El 1993, amb vint-i-cinc anys, va obrir Semproniana, un restaurant al centre de l'Eixample. Actualment, està molt involucrada en la lluita contra el malbaratament alimentari i és per això que col·labora amb diferents campanyes de prevenció i sensibilització amb aquesta realitat.